Opera Nationala Cluj Napoca

Discount fix: 10%

    Contact Opera Nationala Cluj Napoca

  • Persoana de contact

    Agentia Teatrala
  • 0264 - 592 466

Reduceri Opera Nationala Cluj Napoca

  • 10% discount la toate spectacolele oferite de Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca, pentru biletele aflate la categoriile de pret 2, 3, 4 si 5.

Mai multe detalii despre Opera Nationala Cluj Napoca

Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca este o institutie culturala care s-a afirmat drept contribuitorul valoros al culturii romane si totodata este si scena pe care s-au sustinut, dar si promovat o intreaga galerie de artisti de exceptie. In cautarea unei modalitati de a petrece timpul liber cu o activitate recreativa si distractiva va invitam la opera. Aici se intalnesc principalii promotori ai valorilor lirice si coregrafice univerale, care realizeaza productii artistice valoroase, regionale, nationale si internationale. Toate acestea sunt in beneficiul iubitorilor acestui gen, dar si a publicului in general. Opera Nationala Cluj Napoca face parte din categoria Activitati recreative si distractive!

A fost prima institutie lirica din tara, dar si una dintre cele mai emblematice din Europa. A fost infiintata la 18 septembrie 1919, odata cu Teatrul National clujean si Conservatorul de Muzica. Primele reprezentatii de la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca au constat in doua concerte simfonice, au fost sustinute in date 13 si 14 mai a anului 1920, sub atenta monitorizare si conducere a dirijorului Oskar Nebdal. 

Spectacolul inaugural a avut loc in data de 25 mai, 1920, cu grandioasa opera AIDA de Giuseppe Verdi, care a fost interpretata in limba romana, sub conducerea dirijorului Alfred Novak. Chiar din primele doua stagiuni, este impresionanta activitatea noii Opere din anii 1919-1920 si 1920-1921, totalizand un numar de 99 de reprezentatii cu operele Aidade Verdi, Faust de Gounod, Madama Butterfly de Puccini, Luceafarul de N. Bretan, Cavalleria Rustica de Mascagni si alte 15 concerte simfonice sustinute de Orchestra Nationala din Cluj, dupa cum este mentionat si in afisele pastrate in arhiva Operei. 

De la inceputuri si pana in momentul de fata, pe scena Operei au fost prezente peste doua sute de titluri de opera, dar si balet din repertoriul universal, astfel s-a demonstrat o buna deschidere inspre toate scolile si stilurile. Totodata pe aceasta scena au fost interpretate peste patruzeci de creatii romanesti, multe dintre ele fiind chiar in premiere absoluta, precum: Oedip de George Enescu, Mesterul Manole de Sigismund Toduta sau baletul cu cor Luceafarul de  Ziua de Tudor Jarda. 

Datorita numeroaselor turnee internationale si valorii solistilor formati la Cluj si deveniti cunoscuti in strainatate, prestigiul teatrului liric clujean a fost dus si peste hotare. Nume de renume precum: Angela Gheorghiu, Alexandru Agache, Carmen Oprisanu, Simona Noja, Nicoleta Ardelean, Tatiana Lisnic, George Petean, Marian Pop, Adrian Sampetrean. 

Publicul larg, iubitor de opera 

Cei care au o pasiune profunda pentru universul liric, vor regasi cu incantare in repertoriul operei titluri care ii poarta printre partiturile lui Giuseppe Versi, W.A. Mozart, Giacomo Puccini, Richard Wagner, Jules Massenet, Gaetano Donizetti, Gioachino Rossini si multi altii. Astfel daca aveti o asemenea pasiune va invitam sa patrundeti in cadrul operei, dar sa si reveniti cu aceeasi placere, sa ne urmariti activitatea si in spatiul nostru virtual, precum si sa va abonati la newsletter-ele noastre pentru a va tine la curent cu toate noutatile.

Publicul tanar si micii spectatori

Opera este a noastra, a tuturor! Spectatorii mici sunt invitati si ei sa descopere labirintul vechiului teatru, din sala de spectacol si de dupa cortina. Organizam spectacole pentru cei mici din dorinta de a le dezvalui arta de la prima ei sclipira pana la ultimul detaliu aranjat pe scena. O lume fascinanta ii asteapta pe cei mici, care le va stralucri in mii de culori in fata, cu spectacole renumite precum: "Spargatorul de nuci", "Fata babei si fata mosului" sau "Peter Pan" Incercam prin aceste piese sa atragem tot mai multa lume, pentru a prinde drag de opera, a trezi apetitul si curiozitatea pentru arta, astfel le facem si invitatii mai putin conventionale precum Zilele Portilor Deschide Micilor Spectatori. 

Opera Nationala Cluj Napoca face parte din categoria Activitati recreative si distractive (timp liber).

Adresa Opera Nationala Cluj Napoca

Site-ul nostru foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării şi a oferi servicii mai uşor de utilizat.

Informaţii detaliate despre cum le folosim în site şi cum poţi gestiona consimţământul vei putea găsi în Politica de confidenţialitate şi Setări personalizate cookies.

Accept toate